BRANK

Portali kuponske prodaje su portali namijenjeni  ponuđivačima roba i usluga da lakše dođu do kupaca, a kupcima da povoljno nabave tu robu i usluge.

Ponuđivači često oglašavaju akcije, nude popuste i razne povoljnosti potencijalnim kupcima, ali njihove ponude stižu do malog broja zainteresovanih.

Portali kuponske prodaje omogućavaju da se sve te akcije oglase na njihovim stranicama. Ako ponuđivači imaju bilo kakvu akciju koja uključuje popuste, ali i bez njih (npr. promocija novog proizvoda), mogu je oglasiti na Portalu kuponske prodaje na zanimljiv i atraktivan način. Neke prednosti ovih portala u odnosu na druge načine portalskih prodaja i oglašavanja pogledajte na dnu ove stranice.

Najveće i najpoznatije svjetske kompanije  su prepoznale ovaj način kao najbolji način za plasman proizvoda, pa ovi portali u svijetu imaju veliku ekspanziju. Neki, kao npr. portal RetailMeNot  u svakom trenutku imaju i po 500.000 kupona od preko 15.000 kompanija, a oglašivači su i najveće svjetske kompanije.

Način promocije i prodaje putem discount portala je na Zapadu prepoznat kao naoptimalniji mogući način:

  • nema troškova pripreme,
  • nema velikih troškova za objavljivanje u novinama ili TV-u,
  • nema obaveze davanja velikih popusta,
  • sve se odvija veoma brzo: od trenutka kada se akcija zamisli do realizacije je svega desetak minuta,
  • nema posrednika, novac ide oglašivaču direktno i odmah …
  • i mnogo drugih pogodnosti..
POGLEDAJTE PLATFORMU PRITISKOM NA NASLOV, ILIUSTRACIJU ILI NA CRVENE NASLOVE U TEKSTU!